Pazartesi, Mart 29, 2010

Kurabiyeler

Cumartesi akşamı yeni takılan ankastre fırını denemek için kurabiye yaptım. İlk önce mantar kurabiyeleri yaptım. Eşim tuzlu yapmıycakmısın deyince deneme amaçlı kurabiyeme, yenisini eklemek zorunda kaldım. İyide yapmışım habersiz misafirim geldi ve çayla ikram edildiler.Ablam tarif istediği için tarif veriyorum Susamlı Toplar için;


Malzemeler:
250 gr. yumuşak margarin,
2 tane yumurta,
250 gr beyaz peynir,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz,
aldığı kadar un,
üzeri için bol miktarda susam.
Hazırlanışı:
1yumurtanın beyazı dışındakı bütün malzemeden aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın. (Ama rendelenmiş beyaz peyniri en son katıp yoğurun) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Topların her tarafını yumurta beyazına buladıkktan sonra bol susama batırın. Susamın her yerine yapışması için tabağı sallayın. Susama bulanmış topları yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın ve 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun!

MANTAR KURABİYE
MALZEMELER:
* 2 yumurta
* 1 paket margarin veya tereyağı ( 250 gr)
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 paket buğday nişastası ( 400 gr)
* 1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
- Hamur yoğuracağınız kaba yumuşamış yağı, pudra şekerini, yumurtaları ekleyip krem haline gelene dek karıştırın.
- Un,nişastayı ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Gazoz kapağını kakaoya batırıp hamurların orta kısmına bastırıp çekerek mantar şekli vermeye çalışın.
- Önceden ısıtılmış 170ºC deki fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Hiç yorum yok: