Pazar, Ağustos 26, 2012

Yeni ayakkabı ve 9. ay konturolümüz

Ağustos 18'de Oğlumun 9. ayı bitti. Zaman geçtikçe rahatlayacağımı düşünürken tam tersi günleri yaşıyorum.Sanırım önceden daha rahattık. Uyku düzenimiz vardı mesela. Gece yatacağı saat ve sabah kalkacağı saat belliydi. Dikkatinizi çekerim gece uyanacağı saat demiyorum çünkü gece deliksiz uyurdu, mis gibi. Ne olduysa bir aydır oldu. Gece zırt pırt uyanmalar, istediği olmayınca mızır mızır ağlamalar.Bide en önemlisi emmek istemiyor artık.Diyceksiniz acaba çokmu doyuyo? ondan mı emmiyo? Kesinlikle hayır sabah kahvaltısıyla akşamın beşine kadar arkasında ağzına bi lokma tıkıştırmak için dolanıyorum. Hal böyle olunca doktor yoluda vacip oldu.
Boy kilo ve baş çevresi bir yaşındaki bebeklerle eşit çıktı.Bir ay erken gelen oğlum eksisinide sayarsak 4 ay önden gidiyor. 
Emme olayını dile getirdiğimde doktorumuz bunun tamamen bebeğin tercihi olduğunu istemiyorsa yapabilecek hiç bişey olmadığını söyledi. 1 yaşına kadar emmesi önemliymiş fakat zaten Efe 1 yaş sınıfının gelişimine sahipmiş.
Öff pöff, emseydi iyiydi yaa.
Geceleri zırt pırt uyandığı için devam sütü veriyorum. Allahtan zorluğu yok, kendisi tutup emerken uyuya kalıyo.
Bu arada hala diş yok! üstelik yakınlarda geleceğide yokmuş:)
Hımbıl çıktı benim oğlan:)
Koltuk kenarlarından tutunarak sıralamayı öğrendi.Sürekli yapmak istiyo, iş güç kenarda dursun Efenin arkasında geziyorum artık.
Anne, baba, dede, abba, ver ver şimdilik konuşabildikleri.Alkış yapmayı, naynini naynini oynamayı, çirkin olmayı öğrendi.Bide yeni bi ağlama stili çıkarttı büüüüüü, büüüüüü diye.
Kızlar bebekle ilgili bütün tavsiyelere açığım, tecrübelerinizi bekliyorum.
Bayram kombini yapacaktım ya hani. Yalan oldu. Çok yoğun bi bayram geçirdiğimden dolayı demeyi çok isterdim ancak tamamen benim üşengeçliğimden kaynaklı bi aksama yaşadık diyelim:)
Bi önceki postta bayram için aldığım pantolonları göstermiştim ya, bayramlık olmadı onlar. Arefe günü tekrar çıkınca başka başka şeyler alındı.
Ayağımda gördüğünüz ayakkabı ve pantolon Arefe günün aldıklarımdan.
Lcw'den.


Herkese sevgiler, öpücükler.

7 yorum:

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

kuzum bu efe bey senin hayatını komple ele geçirmiş anlaşılan :) bak sen kerataya :) maşallah gelişmesi çok iyi

aldıklarını da güle güle giy tatlım özellikle renk olayına bayıldım :)

mimozayım dedi ki...

Hülya; saol canım daha iyileri senin olsun. Hain izmir köftesi demek enişteyleydin heee. Gez bakalım sen elin oğlanlarıyla Efeyi sana yar ediyomuyum.

Unknown dedi ki...

aaa canım zevklerimiz ortak sanırım aynı pantolondan bende almıştım bayramdan önce hem de aynı rengi.güle güle giy.efe nin emmemesine üzüldüm ama yapacak birşey yokmuş bu zamana kadar emdi en azından alması gerekeni aldı senden.ama gece uyanmaları kötü olmuş umarım geçici bir durumdur belki dişleri raharsızlık veriyordur.irem de bu aralar çok sık uyanıyor nedense çalışmaya başlayınca ne yapıcam bakalım.öpüyorum canım ikinizi de

mimozayım dedi ki...

Sewdacım; saol canım. Sende güle güle kullan inşallah. Biz gece uyanmalarını ve mızmızlığını diş çıkartacağı için sanıyorduk ama doktor kontrol etti bu aralar beklemeyin daha var dedi. Belki senin prenses çıkartacaktır yarn bi soruver doktorunuza.

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

Ehe ehe sus efe'ye çaktırma :D

Unknown dedi ki...

bi kaç resim daha olsaydı keşke çok beğendim çok şık gerşekten ayaklarınızda çok güzel sizin bide fiyatı nedir acaba nerde yazıyor

mimozayım dedi ki...

melisa melis; Lc den almıştım sezon sonu 24.90 TL teşekkür ederım. sevgiler.