Çarşamba, Nisan 11, 2012

Ortaya Karışık bi Post OLsun :))

Yaklaşık bir aydır yokum. Bolcana haberlerle geldim sonunda.
20 günlük bi memleket tatili yaptık Pitt' le.
Gidiş sebebim çok hayırlı bi sebepten ötürüydü, erkek kardeşime yüzük takacaktık. Kızın babası gıcıklık yapıp yüzüğü yaza erteleyince, benimde uçak bileti yanmasın diye (promosyon biletlerin iadesi veya iptali söz konusu olmuyomuş ) yinede gittik. Ama başka bi hayırlı iş oldu. Yaklaşık 1  senedir ailece bağların kopuk olduğu ablam geldi. Buzlar eridi.
Burdan Balböcükleri bloğunun güzel sahibesi Serpil'e seslenmek istiyorum. " Çok haklıymışsın bacım, et tırnaktan ayrılmıyomuş. O sıra gösterdiğin destek içinde ayrıca teşekkür ederim"

Gelelim Pitt'le ilgili konulara.
1 hafta sonra 5. ayımız doluyo, ne çabuk geçti zaman.
Her anının tadını çıkartarak, keyifle geçiyor günlerimiz.
Bilindiği üzere, ilk 2 ay anne sütü + mama takviyesiyle beslendi. 2. aydan sonra sanırım Efe'nin çenesi kuvvetlenince ( yada moralmi artık yoksa içtiğim malt içeceğimi bilemiyorum) sütümde arttı ve mamayı bıraktık. Kilo alımı çok güzel devam etti. Hala sütüm yeterli ve besleyici olduğu için ek gıdaya geçiş konusunda tereddüt ettim. Doktorlar sütün kalitesi ve yeterliliği devam ettiği sürece 6 ay anne sütü diyolar.Ama bide şöyle bişey varki, yutma yetisi ve damak tadı gelişi için 4. aydan sonra meyve suyu başta olmak üzere yoğurt gibi ek gıdalarında verilmesi gerektiği kanısındayım.Bu sebeple bende 5. ayını bekledim.
Cam rendede elma, armut hatta bazen havuç suyu rendeliyip suyunu içirmekle başladım 3 gün. Sonra püre halinde verdim. Maşallah, çok güzel yedi. Dünde sebze çorbası yaptım, pek beğenmedi.Yoğurdu çok seviyor, hergün bardak yoğurdu mayalıyorum. Bazen içine kuru kayısı hoşafından katıp meyveli yoğurt yapıyorum.
2.860 gr. doğan Efe, bugünki tartımında 7.600 gr geldi. Hep derlerdi eksik doğan bebekler daha hızlı gelişir diye. Sahiden öyle oldu.
Uyku düzeni çok iyi, uslu bi bebek. Benimle her daim temas içinde olmaya bayılıyor.
Hatırlayanınız varmı bilmiyorum, Ana kuzusu diye bi dizi vardı çok önceden Ayşen Gruda oynuyodu. Oğlu Lütfü vardı. İşte biz öyleymişiz :))
Efe'ye Lütfü dediler:))
Daha anlatacak çok şey var, eklenecek bir sürü fotoğrafta ama Pitt uyandı ben kaçar. Öpüyorum herkesi. Sevgiler.

5 yorum:

mihrimah dedi ki...

maşallah efeye kocaman olmuş.senin ve ailen için çok sevindim.umarım bir daha hiç ayrılmazsınız ablanızla.sevgiler

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

canım benim herşey süper ama ablanla olan durumun düzelmesi hepsinden de süper :) mutluluğunuz daim olsun :)

balböcükleri dedi ki...

:)) ne güzel haberlerle geldin böyle.sırıta sırıta okudum.umarım herşey yoluna girer ve siz iki kız kardeş sımsıkı sarılırsınız birbirinize.efeyede maşallah diyelim.blogunun bir kenarına nazarlık koymalısın.

mimozayım dedi ki...

Mihrimah;Teşekkür ederim canım, inşallah.

Hülyam:Senin melekleri bana gönderdin diye düşündüm ben:))

Serpil:Hemncecik koydum nazarlığı bi köşeye Teşekkür ederim. Umarım bi daha böyle şeyler yaşanmaz. Öpüyorum

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

tahmin edemeyeceğin kadar sık gönderiyorum hem de canım :)))