Cumartesi, Şubat 04, 2012

Biraz Konu Değişikliği Misafir İkramlarım:)

Anne olunca blog içeriğimde 360 derece değişti dimi.:)

Birazda yiyip içtiklerimizden bahsedelim.
Çatı katı'nı bilmeyeniniz yoktur, onun meşhur kedi dilli pastasını hafta içi bebek görmeye gelen arkadaşlarıma yaptım. Anam bi beğendiler bi beğendiler. Ellerin dert görmeye İlkay sayende sükse yaptım.

Artık seri üretime geçiyorum. Çok kolay ve pratik. Efe yattığı yerde sıkılıp mızmızlanmaya başlamadan pasta hazır. Yalnız kedi dillerini eşim aldı, oda yolunun üzeri bimden almış, pek iyi olmadığını söyleyebilirim.
Kelepçeli kalıp kullanılıyor ama benim olmadığı için pratik bi çözümle, yoğurt kovasından kestim bi yuvarlak olduda bitti :)
Kalıp küçük şantide çok çıkınca pastada çok oldu :)



Bunlarda diğer ikramlıklarım Susamlı Toplar ve Damla Çikolatalı Kurabiye



Kurabiyelerin içinde bulunduğu minik kasa a-101 den aldığım incir cezeryesinin kasası. O kadar minik ve sevimliki atmaya kıyamadım. Hatta sırf kasası için bi kaç tane daha alıcam.Özellikle kahvaltı sofralarında farklı bi sunum olabilir.
Ha bide makarna salatamız vardı ama resimleyemedim.:)

Efe ağlar ben kaçar......

12 yorum:

Mery'nin Günlüğü dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor...

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

yavrum sende ne cevherler varmış da benim haberim yokmuş :) maşallah sana. ah yakın olsaydık da birbirimize oturmaya gitseydik yemekteyiz yarışması gibi olurdu halimiz :))) yarışırdık resmen :) uff pastaya içim gitti yaff :/

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık canım hepsi birbirinden güzel

mimozayım dedi ki...

Mery;Teşekkürler tatlım :)

Hülya Kuzuuu; Yavru ceylanım sen beni ne sandın :)) daha bende ne cevherler var. Gecenin köründe canı börek çeken bi bünyesi bu.

Basittarifler; Teşekkür ederim, nacizane yaptıklarım işte, sizin tariflerin yanında solda sıfır kalıyo.

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

ehehehee ne biliim kuzum bu konuda hiç sohbetimiz olmamıştı o yüzden bilmiyordum sanırım bu yönünü :))) ben de gecenin köründe kalkıp neler yapıyorum sorma :D nası bi "iştahsızlık!" bu :)))

modern rapunzel dedi ki...

harika görünüyor hepsi, elinize sağlık. bu arada ilginizi çeker belki, www.tuzvebiber.com sitesine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşabilir, Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...

Adsız dedi ki...

ayy çok nefis görünüyorlar ellerinize sağlık rica etsem kedi dili pastanın tarifini verirmisiniz taze gelinim ve pek bişey beceremediğimi söylüyolar ama azmettim ve onları şaşırtıcam lütfen verin noooolur AYSUN.

mimozayım dedi ki...

Aysun, canım teşekkür ederim.Çok kısa anlatmaya çalışıyım benim oğlan mırıldanıyo:)
İki poşet krem şantiyi bi bardak sütle çırp içine bir buçuk çorba kaşığı çokokremle labne peynirini kat. Tekrar çırp dolaba at 1 saat beklesin.
KEdi dillerini ortadan ikiye kes kelepçeli kalıba ılık neskafeye batırıp batırıpdiz. Ama seri ol fazla yumuşamasınlar elinde kalır.
Alt tabakayada kedi dillerini diz yine neskafeyle ıslatılmış olacak içide. Krem şanti kedi dili döşe. İki kat çıkıyo benim yaptığım. En üste krem şanti üstüne kakao süslemek içinde damla çikolata yada sade çikolatayı rendele hindistan cevizi sana kalmış. Kaçıyorum tatlım ben benimki yıkıyo ortalığı.

Adsız dedi ki...

sonsuz teşekkürler,o yakışıklı oğlunuzuda çok öpüyorum analı babalı büyüsün şansı booool olsun.AYSUN.

Bc dedi ki...

inanılmaz lezzetli görünüyorlar!!
elinize sağlık!

http://bcfashionblog.blogspot.com/

AslıASLI dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar, kedidili pastadan bende yapmak istiyorum. Ellerinize saglık..

Bu arada hayırlı olsun ve gözünüz aydın. Öyle güzelki maşallah, inşallah çok mutlu bir ömrü olur..

mimozayım dedi ki...

bc; teşekkür ederim, bloğunu ziyaret edicem.

Aslı; Güzel dileklern için teşekkür ederim.