Salı, Ocak 17, 2012

İç döküşler.

Yarın 2. ayımızı dolduruyoruz.
Çok zor bi iki ay geçirdim, sanırım bi kaç ay daha böyle geçecek.
Sütüm yetersiz olduğu için mama veriyorum.
Mamada oğlumda ardı arkası kesilmeyen bi gaz problemi yarattı.
Bi çok şey denedik ama çare bulamadık.
Sütümün yetersiz oluşuna, oğlumu besleyemediğime o kadar çok üzülüyorum ki..
Biberonu her vermemde vicdanım sızlıyor.
İçmediğim, yemediğim şey kalmadı süt olması için. Ama yapı meselesimi artık bilmiyorum, olmadı sütüm.
Gündüzleri bazen 60 cl'lik 5 biberon veriyorum gece yatana kadar. Aslında göğsümü reddetmiyor, emse gelecek süt ama çabuk yorulup pes edince göğsümle kavga edip ağlamaya başlıyor. Niyeti göğsümü emzik gibi kullanmak.

Kırkımızın çıkmasına 4 gün varken annemle memlekete gittim.
Annemin gidişine dayanamayıp ağlayınca eşim annemle gönderdi.
Ben gittikten bir hafta sonrada  yıllık izni başladığı için eşim geldi.
15 gün benim memleketimde 10 günde eşimin memleketinde kaldık.
3 gün önce geldik evimize.
Yardımsız geçen 3 gün!
Efe ağladıkça ben ağladım, çok çaresiz kaldım bazı durumlarda.
Gece uykularımız düzene girmedi, hemen hemen 2 saatte bir kalkıyoruz.
Gece geç uyuyup sabah erkenden uyanıyoruz
Gaz sancılarına dayanamıyorum Efenin.
Ikınırken yüzü kıpkırmızı oluyor.
Kendimi suçluyorum, mama veriyorum diye.
Telepatide kuramıyorum henüz, neden ağladığını anlayamıyorum. Bazen gazını çıkarsada ağlıyor.
Anne olmayı beceremedim galiba.


26 yorum:

sosyetepazarimm.blogspot.com dedi ki...

kıyamam Allah yardımcın olsun. Keşke yardım edebilseydim :)

ama naçizane bir kaç tavsiyem olacak;

öncelikle süt için soğan yiyin sütü arttırır. sonra humana ve milupanın still tee doğal karışık bitki çaylarıda süte katkı sağlar. Bir de siz de kendinizi üşütmeyin, gazlı içecekler içmeyin bu da bebeği gazını arttırır. bebeğin yatağı da soğuk olursa o da gaz yapar.
bi de dr.brown diye bir biberon markası var o da gaz yapmayı kesiyor. isterseniz bir araştırın.

kendinizi üzmeyin, bebeğin zamanla gaz problemi ortadan kalkar umarım. bir de unutmadan masaj yapmakta bebeği rahatlatır:)
kolay gelsin umarım faydalı olabilmişimdir.:)

balböcükleri dedi ki...

bekayda böyleydi psikolojimi bozmuştu bence onu nekadar şistedğini düşün.bu günler geçecek unutacaksın.saat 3 de uyuyup 3 ü 5 geçe kalkan bir çocuğun annesiydim ben.tuvalate bile onunla kucağımda gittim.tek elimle pantolonu sıyırdığımı bilirim.o bi koltukta ağlardı ben diğer koltukta.ama inan geçecek.unutacaksın.gaz için papatya çayı rezene çayı var milupanın.bide gaz önleyici mamaları kullan.omleo diye bi mama kullanmıştım ben.google dan bak hala duruyomu bilmem.

balböcükleri dedi ki...

mimoza bak bunu bir defa dene bişey kaybetmezsin.yarım fincan suyun içine yarım çay kaşığı kimyon ve küpşekerin dörtte birini koy bi defa kaynat.ılık hale gelince 1 yada 2 defa (çok gazı olursa 2 defa) ver.pıtır pıtır çıkaracak gazı.ok;)

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

canım benim gerçekten yorucu ve üzüldüğün bir dönem yaşamışsın hala da yaşıyorsun. merak etme anne olmayı çok iyi beceriyorsun. bunlar sadece acemilik günlerin. üstelik efe'yi daha yeni tanımaya başladın unutma :) birbirinizin huyunu suyunu zamanla öğreneceksiniz. o zamana kadar da biraz birbirinizle cebelleşeceksiniz :) özlemişim senin postlarını. ne çok yer gezmişsin şı kısa zaman içinde. bak inan şimdi kendi kendine kaldığın için kendi düzenini oturtacaksın. efe de bu düzene alışıp ayak uyduracak. şu an zorluk çekiyorsun ama rahatlık dönemin çok yakında ;)
öp mıncır sıkıştır benim için yeğenimi ;)
var mı benden bi isteğiniz???

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

canım okudum yazını her ne kadar ben anne olmasam da seni çok iyi anlıyorum, şuan bebekleri olan çok samimi 2 kız arkadasımda gaz problemi fazlaca yaşadılar ta ki şu hapı keşfedene kadar...Tabi sen yinede iyice araştır netten, doktorunuza özellikle bi sor! Adı NURSE HARVEY'S adından da anlaşılcağı üzere bunu keşfeden bir hemşire..bizim bebeklere çok iyi gelmişti geceleri mışıl mışıl uyuyorlardı...Umarım sizede yardımcı olur...sevgiler...

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

bu arada kuzucum mama gaz yapıyor diyorsun madem başka bir marka mamayı deneyin. bazen marka değiştirince gaz sorunu gibi şikayetler kesilebiliyor. denemeye değer ;)

Unknown dedi ki...

canım kendini üzme sütün buyüzden de az olabilir.süt sağma makinesiyle denedinmi belki işe yarar emerken pes ediyor dedin ya.düzene girer inşallah en kısa zamanda.her bebek farklı oluyor işte.sağlıklı olsun da oğlun anneler herşeye katlanıyor.ne güzel uzun bir zaman yanında birileri olmuş ama belki yalnız kalmak sana iyi gelir nasıl davranacağını kendin yaşayarak öğrenirsin.allah yardımcın olsun hayatım.senden haber almak güzel merak ediyordum.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Bence hiç öyle düşünme evet erkek çocuklarında özellikle biraz gaz sancıları yoğun oluyor. İlk aylar ay biraz daha meşakkatli ama ina bana bir ay sonra daha da düzelecek. Gün geçtikçe hergün daha da bir rayına oturacak herşey. Bence sakın moralini bozma hepimiz aynı safhalardan geçtik ama inan bana az biraz daha sabret düzelmeye başlıyor herşey sonra hatırlamıyorsun bile neler yaşadığını Allah ona ve sizlere uzun ve sağlıklı ömürler versin gerisi boş sakın üzülme.Çok sıkışırsan moralin bozulursa üzülürsen muhakkak yaz sana destek olacak bilgi verecek muhakka birileri çıkacaktır.

Zeynep dedi ki...

canım öncelikle kendini üzme eğer sütün yoksa tabiki mama vericeksin açmı kalsın bebeğin bebelacın gaz yapmayan mamaları var dr.una danış onu kullan birde gaz için ilaç iste dr.unuzdan birazda olsa rahatlar bebişin ve sakın sütüm gelmiyo diye üzülme böyle düşündükçe gelmez bi sürü şey denedim diyosun zaten eğer denemediysen birde malt içecekleri var eczanelerde onlardan al dene ;)

mimozayım dedi ki...

Kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Vakit bulamadığım için tek tek cevap yazamıyorum mazur görün. Tavsiyeleri dikkate aldım. Örneğin kimyonlu şekerli su yapıp bir çay kaşığı verdim Efe'ye. Yarın da denemediğim malt içeçeğini aldırıcam. Bide doktor kontrolunde nurse harveys isimli ilacı sorucam.
Tekrar tekrar teşekkür ederim.
İyiki varsınız.

Mery'nin Günlüğü dedi ki...

Canım sakın böyle düşünme..Rabbim yardımcın olsun inşallah.Bunu tüm kabimle söylüyorum..Benim için değerlisin Çünkü benim ilk izleyicimsin :))) Eminim çok çok iyi bir anne olucaksın sen..Öperim sizi sevgiler..

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ah be güzelim bozma moralini. hep geçtik bu yollardan. ilk oğlanda o ağlar ben ağlardım.
Doktorunuz bir ilaç verecektir mutlaka. hatta ezcaneye özel ilaç hazırlattırıyorlarmış.

Benden tavsiye arada babaya bırak ve hiç olmazsa yarım saat bir hava al. Doping etkisi yapar. Aşçılar iyi çocuk bakamıyor :) ama yarım saat iadare ediversin artık. Allah yar ve yardımcın olsun.

Bu günleri gülerek hatırlayacaksın inan bana.

vintageduygular dedi ki...

Üzme canini, oglun icin sevgin, huzurlu olman cok önemli. Sütün yetmiyorsa yetmiyor.Dünyanin sonu degil.Ama sen ne kadar huzurlu,güclü ve keyifli olursan bebegin kendini o kadar güvende hisseder. Bunlari kafana takip bu cok cabuk gecen ve cok cok özel anlari da kacirma derim. Onun kokusunun, teninin, her hareketinin tadini cikar. Hepsi gecicek ;)

Adsız dedi ki...

Bir bebegin midesi ufaciktir,sizin gibi yetişkin biri ne olursa olsun bebegini emzirerek doyurabilir gerekirse saat başı emzirirsiniz,ama büyüklerin de doldurusuyla bu bebek doymuyor diyip mama vermek en büyük talihsizlik,hele de biberonla vermek sadece anneye kolaylik,madem süt yetmiyor kaşıkla mama deneseydiniz o zaman da bebek emmek refleksini gögsünüzde tamamlayacak ve yeterli süt olusacaktı.Madem dogurdunuz ugraşmak da gerek bebeginizle,öyle günde 5 kere mama ver sonra sucluluk duy.O veremediginiz anne sütü tüm hayatında ne kadar gerekli bebeginize biliyormusunuz.Tüm bağışıklık sistemi bu dönemde gelişiyor.Süt sağma makineleri var ,mama alacagınıza önce onu alıp sürekli sağarak sütünüzü arttırabilirdiniz, ve hala da yapabilirsiniz.Ama iste bizde büyükler hep aynı yanlışı yapıyor,anne zaten deneyimsiz olunca hemen kandırıyorlar aman cocuk aç ,mama verelim diye.Sizin de başka şansınız kalmıyor inanmaktan başka.Doğada tüm memeliler bebeklerini sütüyle besleyebiliyor da bir tek insan mı bunu yapamayacak.Hala vakit çok geç olmadan bebeğinizi sadece sütünüzle besleyin lütfen.

Adsız dedi ki...

benim de 3,5 aylık oglum var. benım de sutum yetersız ve dogdugundan beri mama veriyoruz. oglumunda da gaz problemi vardı aptamil conformil 1 mama yiyor. bir de nurse harvays bizde işe yaramadı ve sab simplex diye bi gaz ilacı kullandık 2 si de gaz problemını ortadan kaldırdı. tabii 3 aylık oldugu andan ıtıbaren gaz problemı bıtıyor. gaz cıkarmayı ogrenmıs oluyorlar yanı bızde öyle oldu. ayrıca benımde sutumu arttırmak ıcın yapmadıgım kalmadı. hatta 117 kılo ıle hamıle kaldım 110 kılo ıle dogum yaptım evet sasırmayın kılo verdım dogumdan sonra bı anda 7 kılo kaybetttım. ama suan da 125 kılo oldum. bence bünye meselesi yemekle falan alakası yok. 1 aydır basladıgımız cocuk doktorumuz sutum bıraz daha olsun diye motilium dıye bı ilaç verdı onu ıcıyorum evet sutum arttı ama calorisi yok ama bebegıme aşı olsun diye emziriyorum. 1 damla bıle olsa pes etmeyın. sevgıler. hilal

Adsız dedi ki...

Sakın yorumlarıma üzülme ,cünkü ben doktorum ve anneler bu hatayı ne yazıkki cok sık yapıyorlar,ilk 4 ay sadece anne sütü ile beslemen bebeğinle aranı da cok farklı yakınlastıracak.Bebeginizi saglık ve mutlulukla büyütmeniz dileği ile.

Adsız dedi ki...

Selamlar


Blogunu tesadüfen buldum ve arşivlerin hepsini okudum sayılır :)

Öncelikle oğluşun hayırlı olsun,babana acil şifalar diliyorum..

Gurbetde olmak zor dimi , kısmetse evlenirsem Antalyada yaşayım sanırım zorluk çekeceğim.

Birde Erbaa 'lısın ,ordu -ünye tatil yapmışsın, memleketim güzeldir :) sevgiler

mimozayım dedi ki...

Adsız; Yorumuna kızmadım, üzülmedimde. Sadece yazdıklarına cevaben eklemek istediklerim var. Evet annelik kolay değil biliyorum. Peste etmiş değilim. Yazdığın herşeyi denedim. Süt sağma makinam doğum yaptığım ikinci haftadan beri var onunla hergün 2-3 saat arayla sağdım. İşe yaradığını söyleyemiycem. Biberonla vermek yerine kaşıkla verseydin demişsin onuda denedik. 20 cc'de doyduğunu sanıp kaşığıda reddedince mecburen biberona geçtik. Çünkü bebeğim 1 ay içerisinde hiç kilo alamadı. Büyüklerim değil doktorumuz istedi bu şekilde yapmamızı. Ayrıca bebeğim 1 ay erken geldiği ve düşük kilolu doğduğu için çenesi çok çabuk yoruluyordu. Değil saat başı emzirmek. 3 saat göğsümde tuttuğumu bilirim.Bunları vicdanımı rahatlatmak için yazmıyorum tabiki. Ama inan ben elimden geleni yaptım.

mimozayım dedi ki...

Nalan: Canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.Antalyada yaşayacaksan tanışır kaynaşırsın zorluk çektirmem sana :))

mimozayım dedi ki...

Hilal; Aptamil Comformili bizde kulandık ama faydasını göremedik. Sanırım bu bir süreç. Kendi kendine gaz çıkarmayı öğrenene kadar bu şekilde atlatıcaz.Biberon veriyorum evet ama emzirmeyi kesinlikle bırakmıyorum. Gece boyunca benimle besleniyor. Doktorumuz 60 cc x 5 biberon 300 cc mamayla zaten doymaz demekki sendende güzel beslenmiş dedi. 1Ayda 2 kilo almış dün götürdük.Yavaş yavaş biberonu azaltıyoruz. Dün sadece 2 biberon verdim :))) Umarım sende kurtulursun mama vermekten.

Adsız dedi ki...

vicdanım cok rahat, ben elimden geleni yaptım hiç pes etmedım hatta mamam vermedım ınat ettım emzirdim, cocugum kılo almadı kı gelısımı ıcın kılo ve bas cevresı cok onemlı. en azından az da olsa anne sutu alabılıyor dıye cok rahattayım. butun olumlu ve olumsuz eleştırelerı coktan kulak arkası ettım. sevgıler...
not: hayat ressamının yeni blogunu bılıyor musunuz??

mimozayım dedi ki...

Adsız bu yorumda ismini eklememişsin ama diğer yorumdaki Hilal olmalısın yanılmıyorsam.
Bebeğin aç kalmasından iyidir mama vermek diye düşünüyorum artık.
Hayat ressamı isimli blog kapandı yeni bir blog açtı.
İşte linki http://omrumdeyenibirnefess.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

ayy pardon evet hilal ben. :))

Ozlem dedi ki...

Merhabalar, oncelikle Allah anali babali buyutsun bebeginizi. Hamileligimde senin yazilarindan faydalandigimi soylemistim hatirlarsan. Ayni zamanlarda da dogim yaptik sanirim. Benim oglum hakan 26 kasimda dogdu. Senin bu yazindaki bebekle ilgili herseyi inan bende yasiyorum su an. Benim de sutum yok ben de mama veriyorum senin verdigin kadar. Ve cok ama cok uzuluyorum. Burada da herkes emzir sutun olur mutlaka diyorlar ama yok iste arkadaslar olmayinca olmuyor ben de herseyi deniyorum.durumu kabullenmeye calisiyorum. Benim oglumun da gaz sikintisi var ama seninki kadar cok degil. Nurse harveys iyi geldi bize tavsiye ederim, bir de cocuga birsey verme dr a sormadan. Ben rezene vermistim 1 caykasigi kadar. Vucudunda dokuntuler oldu ve bizim drumuz ne kendin boyle seyler ic ne de cocuguna ver dedi.neyse, uzun oldu. Daha cpk dertlesiriz, bu sut olmasinin formulunu bulursan bana da yaz;)) ha birde ben sma mama kullaniyorum, once aptamil immunofortis kullanmistim, sanki sma daha az gaz yapti gibi. Sevgilerle. Ozlem.

mimozayım dedi ki...

Özlem canım, inan bende çok duydum emzirdikçe sütün gelir lafını. Göğüslerimden kan gelene kadar emzirdim, yara oluşuna aldırmadan. Ama yok işte. 2 ay daha sabredicem, ek gıdaya yavaş yavaş geçicem mama vermektense sebze ve meyve püreleri vericem oğluma.

Güneş dedi ki...

sevgili mimoza
canını hiç sıkma lütfen. sen sütün gelsin diye elinden geleni yapmışsın. gelmediyse gelmedi canın sağolsun. annelik sütün gelse de zor gelmese de. mama veriyorum diye mi gazı var diyorsan hayır değil, vicdanın rahat olsun. senin sütün gelseydi de bebeğin tutmak istemeyebilirdi, emme refleksi gelişmemiş olabilirdi vs vs... bu liste uzar gider. sen en iyisi bunları kafana takmayı bırak ve bebeğine sahip olmanın, sana hergün yaşattığı güzelliklerin tadını çıkar...